Inte helt säker på detta…

Sommaren 2016 blev jag medbjuden att testa hyr Vespor på Vespa Stockholm med Yelp Stockholm

Och jag blev helt vansinnigt förtjust i denna 2-hjuling som bara gled fram så smidigt i innerstadstrafiken, vilket flyt, så bekvämt och enkelt och alldeles alldeles UNDERBART!

Jag hade nog aldrig kört en scooter tidigare, och även om min far är en hängiven Vespist så har det aldrig blivit av, skall tilläggas att min fars hjärta främst bultar för äldre vespor och gärna sådana som han får skruva och renovera, så min Vespa fascination kanske inte är så långsökt?

Här är jag och min far ute på en tur en liten tid efter att jag körde men Yelp gänget.

Och varför denna inledning och titel ”inte helt säker” ?

Jo jag har köpt en Vespa med hjärtat och inte med plånboken så att säga.

Detta är en Vespa 300 GTV ”Sei Giorni” en slags tribut till ett känt lopp i Italien 1951 över 6 dagar där Vespor tog 9 individuella guldmedaljer (Sei Giorni / Sex dagar) och överraskade alla, utom möjligen Piaggio själva?

Skönheten ovan hämtade jag hos Eric, en fantastisk vänlig och kunnig man på Supermotors mellan Alvesta och Växjö, för att ta den hem försiktigt dom dryga 45 milen till Stockholm.

På vägen hem blev det till att stanna några gånger för att låta rumpan vila och gå ett varv runt skönheten och LE stort!

Och till slut var jag hemma efter att ha gått upp klockan 4 på morgonen, åkt tåg till Alvesta och sedan kört hem.

Dagen efter kom top boxen på posten och monterades som du ser ovan.

Idag var jag ute och provade det jag föreställer mig att denna cykel är bra på, göra ärenden i staden.

Startade från Kristineberg och körde in till Fridhemsplan för att handla lite verktyg, den bara pilar kvickt som en vessla i trafiken, och ändå tryggt, precis utanför järnaffären finns en MC parkering! in och handla ut och iväg till Vällingby för att kolla upp en verkstad inför första servicen efter inkörningen på 100-150 mil, sedan zoom iväg hem till far min som blev mycket överraskad av inköpet, men jag var nog lite taktisk då det inte är svårt att blidka en man med Vespa i blodet!

Sedan swichar jag hem och monterar top boxen.

Jag kör till vardags en BMW R1200 GS som jag fullkomligt älskar, den har tagit mig till många platser i ur och skur och är tryggheten själv, och så dyker denna hermelin upp…vad skall nu hända?

Jag tror att båda hojarna kan samsas och jag skall försöka att inte köra för mycket för att promenera är mitt liv och min verklighet och jag hoppas att jag inte förändrar det för mycket!

Varför är jag inte helt säker? jo den kostade en del, så jag fick anstränga mig att ta mig råd, och gudarna skall veta att jag inte alltid tänker helt klart när det gäller saker jag köper, sedan har jag känt att jag haft ett tungt år eller två så detta kan vara ett sätt att försöka köpa lycka, det är därför jag vill vara ärlig med detta och så får vi se hur det är om kanske ett år?

Välkommen till min blogg eller kanske min dagbok snarare.

/D

 

 

4 reaktioner till “Inte helt säker på detta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s