Tredje gången gillt?

God morgon!

Jo det är jag idag lördag morgon och jag har sovit en natt i min hammock på egen hand och med mitt nya liggunderlag, och detta har funkat helt ok! det trodde jag inte innan…

Jag skall bara börja med att säga att jag har ett fint tält som jag har sovit i och det funkade sådär, kände mig rätt ledbruten efter en natt, en inte helt ung kropp som är rätt tung också hjälper nog inte till? så jag köpte i somras en hammock från Amok föratt se om denna hängande tingest kunde underlätta lite, sedan som en bonus slippa leta bra platser som är plana att slå upp tältet på.

Första gången jag testade var i detta inlägg om Sörmlandsleden, då fick jag ont i vänster höft på ett sätt som inte var behagligt och mer eller mindre en deal breaker för mig, men i den trevliga och hjälpsamma gruppen Hammockers in Europe på Facebook kom det fram tips att mitt nuvarande uppblåsbara liggunderlag kunde vara både för tunt, smalt och kort för att ge den stadga och stabilitet som behövdes, så jag beställde ett nytt direkt ifrån Amok, Fjøl LW insulated pad med förhoppning att detta skulle avhjälpa smärtan.

Sedan slog sommar värmen igenom i Europa och jag orkade inte åka ut och testa, men till slut kom jag iväg för en första test i Blackeberg lite avskilt vid vattnet

Där nere till vänster alldeles vid vattnet hängde jag upp hammocken och så får jag inte liggunderlaget att passa….det sticker ut 10-15 cm i den ficka med dragkedja som det ligger i, det är omöjligt att stänga och nu är det mörkt ute, jag vrider och vänder trycker och pressar men det går inte, efter 1,5 timmar ger jag upp jag kommer att ha sönder hammocken om jag inte slutar och när jag försöker ligga i den med dragkedjan öppen så glider underlaget ur, Ridå!

Jag skriver ett aningen irriterat och uppgivet mejl till Amok,  som för övrigt kommer ifrån Norge.
mindre än 10 min senare ringer en man från deras kontor WOW!
(jag skall tillägga att jag köpt hammocken ny fast ifrån ett annat företag då den var slut hos Amok, däremot underlaget är direkt ifrån dom.)
Mannen jag talar med har ett fantastiskt tålamod och han lyssnar och kommer med ett förslag, han är på väg till kontoret och skall kolla och jämföra med exakt samma grejer och återkomma.
30 min senare får jag ett mejl med en speciellt gjord ”instruktionsfilm” hur man får i liggunderlaget på bästa sätt! (det är ganska tight så man får trixa lite)
Här visar det sig också att jag har missat att det finns som en ”ficka” innanför dragkedjan som man bör använda, och gör man som i filmen så funkar det perfekt.

Jag skäms rätt rejält och skriver ett tackbrev där jag ber så mycket om ursäkt för min förhastade slutsats att det var fel på liggunderlaget, och tackar så mycket för deras enastående hjälp!
Jag är mycket imponerad över företaget Amoks handhavande av en klantig och hetsig kund! dom gjorde absolut mer än vad som kan förväntas enligt mig!

Så nu är vi framme vid gårdagen, fredag kväll och vädret är dryga 28 grader och hög luftfuktighet, men jag känner mig själv jag skulle kunna vänta i evigheter och aldrig komma till skott och testa detta underlag på riktigt, det känns ju rimligt att göra det i närområde innan man åker ut skarpt.

I allt detta har jag också letat och letat efter ”en plats” som gärna är vid vattnet och där man kan sova i lugn och ro, inte så lätt i en stad som Stockholm där ”sjönära” är hårdvaluta och folk fullkomligt belägrar alla platser som jag känner till så stadsråtta jag är.
Blackeberg ovan hade ett ungdomsgäng som spelade musik till efter midnatt 50 meter ifrån där jag försökte ligga, så kanske lika bra att den platsen gick om intet.

Så straxt efter 21 åker vespan ut ur garaget och jag åker till en ny plats i Älta vid något som heter Strålsjöstugan, ett tips jag fått via Bmw Klubben och rekat dagarna innan.

Försöker parkera så att inte bara hitta låskättingen morgonen därpå, lite dolt.

Och här slår jag läger i mörkret.

Jag har helt klart svårt att somna, jag är inte trött nog, jag ligger bekvämt och vädret är bra om än lite blåsigt så att träden rör sig och gungar hammocken, runt 01:30 somnar jag.

Natten går förvånansvärt bra och det blir ljust ute ganska tidigt men jag försöker slappna och ta detta tillfälle att se om jag kan sova ordentligt och känna mig utvilad, när jag kollar på klockan är det solsken och klockan är straxt efter 07:30! det trodde jag inte.

Solen i nacken funkar perfekt, och sov utan att sätta upp tarpen, räknade med att det inte skulle regna vilket visade sig stämma, myggnätet behövdes inte men det skyddar lite mot direkt vind och barr och löv som faller ner så det fick vara uppe.

Fotändan

Ovanifrån

En liten film på dryga 3 min

Så hur gick testnatten?

Jo när jag vaknar ligger jag på höger sida, slår upp ögonen, Solen skiner…vädret är härligt….jag vänder på mig och lägger mig på rygg för att känna den förväntade smärtan i vänster höft…men jag har inte ont någonstans, jag är utvilad med dryga 6 timmar sömn…

Så jag hoppar ur hammocken….Näe inte riktigt hoppar, jag trasslar mig ur den lite osmidigt och allt känns bra och testet resultatet förvånar mig för jag var inte övertygad om att det var liggunderlaget som var orsaken.

Jag gillar verkligen min hammock på alla sätt, den har några fördelar framför ett tält ur min sätt att se det,
Jag ligger bättre hängande än på marken
Marken där man ligger behöver inte vara plan, bara 2 träd behövs.
Lite trixigt att smidigt komma i och ur hammocken, men det är nog lite en vanesak också.

Packar ihop grejerna och går upp till stugan för att äta lite enkel frukost, Vatten och en macka med baconost (jag hoppar över kaffe för att respektera eldningsförbudet och för att jag inte orkar packa upp gasköket)

Sedan promenerar jag till min fina vespa som är kvar!

Tack för denna gång!

2 reaktioner till “Tredje gången gillt?

  1. När jag ser den härliga sommarmorgonen på filmsnutten, blir jag riktigt sugen på en natt i skogen! Sommar är ändå sommar!☀️

    Gilla

    1. Jag tittande också på den igen, och det är lite härligt att se och minnas tillbaka på värmen, nu när det är kallt! för övrigt min bästa natt i hammock!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s