Tyresta Nationalpark och Naturreservat

Jag har nyligen lärt mig ett nytt ord, Procrastination eller på svenska att skjuta upp något, DET är jag bra på eller dålig att inte göra…typ.

Måndag morgon kl 07:34 får jag detta sms

Jag blev ”lite tagen på sängen” som i detta fall var sittandes i soffan och skulle just fixa frukost och så får man denna press på sig att vara aktiv och utöka min strövtåg i Stockholm och Kungsholmen, Jävla Roger!

Och då är vi tillbaka på det där med att skjuta upp saker, det gick så fort så jag slafsade i mig frukosten tog mina piller och duschade och hoppade på Vespan och det är en skön sensommar förmiddag.

Jag har flera gånger fått frågan om jag inte ledsnar på att vandra runt i Stockholm och Kungsholmen, och just därför behöver utöka mina turer till möjligen Tyresta

Tyresta By och Nationalparken är nära Stockholm, 25 min från Gullmarsplan tydligen, för mig blir det straxt över 4 mil på småvägar för att också få lite njutning av vägen fram.

När jag kommer fram har min rastlöse vän redan vandrat iväg så jag får promenera ned till deras cafe och tvinga i mig lite fika

Utöver promenader kan nog Fika var en av mina favorit sysselsättningar!

Roger vill gärna se hur brandområdet i parken ser ut, det som hände 1999 och hur skogen hanterar det, vi får tipset att gå mot sjön Årsjön.

Trädkramare någon? bättre än psykolog!

Andra kan inte riktigt släppa det där med 2 hjul motor och ett styre…

Det är fantastisk vackert här!

Ljung (Martin?)

Årsjötjärnen

När vi stannar vid Årsjön så får vi mycket fint sällskap

Änder har ett svagt kluckande ljud som jag bara hör när jag är nära dom, svårt att beskriva, ett gutturalt kvackande? det låter jäkligt mysigt och är totalt avväpnande!

”naturligt dass” ? men fint var det!

Ordning, redan och iordningställt!

Jag förundras varje gång när jag kommer ut över hur tyst det är, man får hålla andan för att inte väsnas, det är verkligen påtagligt med tystnad!

man kan inte helt lämna civilisationen bakom sig…

När vi kommer tillbaka efter drygt 1 mils promenad lyckas jag tjata till mig ytterligare en fika i det mysiga Tyresta Café
Och där har dom egen honung…

Roger påstår att han visste att jag skulle köpa burken direkt när expediten sa ”jo den kostar 100 kr men 50 kr går direkt till bina”
Men det är inte sant att jag skulle vara så lättpåverkad och för övrigt var honungen jättegod till min frukost muslie, så det så!

En trevlig sak är att Sörmlandsleden går förbi här också så fler anledningar att komma tillbaka!

Jag hade en mycket härlig dag och det är som balsam för själen att komma ut såhär och vi får se om jag lyckas göra något av den känslan nästa gång jag börjar procrastinera?

Slutligen, Svaret på frågan ovan, NEJ jag är inte på långa vägar less på att gå i stan och på Kungsholmen! jag älskar det också!

På återhörande!

En reaktion till “Tyresta Nationalpark och Naturreservat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s