Min födelsedag 2018

20 Oktober 2018 fyller jag 51 år..

När jag var 25 såg väl inte en 51 åring så här ung ut? haha

Jag gick av 5 dagars arbete igår kväll och var ganska trött så jag somnade nog straxt innan 22 igår kväll och sov till 0730 idag, Skönt!

Jag var bjuden av min far på lunch idag men förväntade mig att vara aningen sliten och inte så trevligt sällskap så jag frågade om vi kunde flytta på det till söndagen och det gick bra!

Så idag har det varit en dag lite liknade den 20 oktober 2017, då var jag i Paris på ensamresa och hade en dag på staden som var jättetrevlig, nu återskapar jag lite av det i Stockholm.

Dagen börjar med en tur på utställning på Seriegalleriet med Johan Egerkrans och hans nya bok De Odöda

Boken

Fanboi…

Köpte ett tryck också – Bäckahästen

Bäckahästen var i nordisk mytologi och skånsk folktro bäckens ande eller Näcken i hästskepnad.

Man sa att bäckahästen var ett lömskt rovdjur som lurade barnen att rida på dess rygg för att sedan dra ned dem i vattnet. Barnen tycker att hästen är så fin att de vill rida på den. Det spelade ingen roll hur många barn det fanns, hästens rygg blev bara längre ju fler barn som satte sig på den. Om man vill hindra en bäckahäst att dränka barnen skall man kasta en bit stål mellan hästen och vattnet. Då kan hästen inte gå den vägen, och dess makt är bruten.

Bäckahästen har direkta motsvarigheter i bland annat skotsk folktro (kelpie), där flera sorters vita hästar kan erbjuda fantastiska tjänster för den som kan behärska dem men som ofelbart drar ner olyckliga ryttare i drunkningsdöden.

Bäckhästen levde i bäckar och åar. Den vilseledde hästar och deras ryttare ner i bäckarna, där den dränkte dem. Bäckhästen beskrivs som en stor och vacker häst.

Jag fick en lite pratstund med Johan och berättade om vad jag fick som present förra året, jag hade köpt hans tavla för 2 år sedan och den låg hoprullad och mina vänner ledsnade på mig, att ha en sådan fin tavla och inte rama in den så dom gick ihop och beställde en grym inramning åt mig som var betydligt dyrare än tavlan i sig (vilka vänner jag har!)

Sedan gick resan mot att handla något gott till kvällen, det blev Hötorgshallarna och lite god ost, sedan lite Jorgubbar och Valrhona choklad att doppa och en flaska champagne för att återskapa Paris.

 

Sedan lite tidig middag Take Away på Le Bergerie med blandad, Korv, Kycklingfilé, Fläsksida, Ungsbakade grönsaker, 2 sorters korv och potatisgratäng.

Sedan är jag hemma och haft en skön dag, flera flera grattis från nära och kära!

Då känner jag så här!

Tack för denna dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s